Wie zijn wij…

Wie zijn wij

Sinds november 2017 zijn Eric Aerts, Rombout Nijssen, Mario Raeymaekers, Dominique Steuckers en Luc Wijnants aan de oprichting van een vereniging voor amateurarcheologen bezig. Vanmiddag werd de laatste stap gezet.

Voor wie?

Vanaf nu kan iedereen die de hobbyarcheologie in het hart draagt aansluiten bij Hobbyarcheologie Limburg. De vereniging staat open voor metaaldetectoristen die zich bij de uitoefening van hun hobby strikt aan wetten en decreten houden, maar ook voor mensen die geen metaaldetectorist zijn, en die om een andere reden in archeologie geïnteresseerd zijn.

Onze vereniging ijvert voor een bredere kennis en belangstelling voor het archeologisch en historisch patrimonium. Omdat de oprichters Limburgers zijn, zijn wij in de eerste plaats in deze regio geïnteresseerd, maar als er mensen van elders aansluiten willen we onze interesse graag ook geografisch verbreden.

Wat doen we?

In de loop van de volgende maanden organiseren wij een kennismakingsavond voor geïnteresseerden, een determinatieavond en op Erfgoeddag 2018 een tentoonstelling van munten en andere vondsten.

Omdat wij onze archeologische activiteiten niet los zien van de historische context, en omdat wij begrip van de geschiedenis belangrijk vinden om onze vondsten te begrijpen, zoeken wij nadrukkelijk aansluiting bij historische verenigingen. Daarom sluiten wij aan bij Heemkunde Limburg, de koepel van de historische verenigingen in onze provincie. Dat heeft als bijkomend voordeel voor onze leden dat zij een abonnement op het tijdschrift van Heemkunde Limburg krijgen. Dat tijdschrift verschijnt vier keer per jaar, en wij krijgen daarin een vaste rubriek voor verenigingsnieuws en publicaties van bijzondere vondsten.

Ook zijn we natuurlijk een spreekbuis voor de overheid en zal hier elk nieuws te lezen zijn.

Hoe lid worden?

Lid worden van Hobbyarcheologie Limburg doe je door 15 euro over te schrijven op rekening BE93 9731 8389 5967 van Amateurarcheologie Limburg. Vermeld duidelijk je naam, voornaam, adres en e-mail-adres.

Wat bieden wij?

  • spreekbuis naar de overheid
  • Wij bezorgen je dan een lidkaart waarmee je gratis of met reductie toegang krijgt tot onze activiteiten.
  • 4 x per jaar  tijdschrift A-magazine
  • Mee actief kunnen deelnemen aan activiteiten.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: