Ledendag dinsdag 28 januari 2020

kerst HAL 2020

Beste leden van HAL,

 

In de eerste plaats willen wij jullie het beste wensen voor een fijn kerstfeest en voor een in alle opzichten gelukkig nieuw jaar, met vooral een goede gezondheid.

 

Toen wij twee jaar geleden met HAL van start gingen, was dat met veel onzekerheid. Wij wisten niet zeker of er genoeg mensen zouden willen aansluiten, en of onze activiteiten wel interessant genoeg zouden zijn om mensen aan te spreken. Ondertussen zijn wij twee jaar verder, en kunnen wij samen een mooi palmares voorleggen.

 

Wij begonnen het afgelopen jaar met onderzoek op het veld en in het archief naar het in 1965 in Jeuk neergestorte vliegtuig. Wij publiceerden onze bevindingen in een mooie brochure, organiseerden een tentoonstelling van onze vondsten en het hoogtepunt was de druk bijgewoonde inwijding van een gedenkmonumentje voor de slachtoffers van die luchtvaartramp.

 

Tegelijk voerden wij op bescheiden schaal gesprekken met de mensen van Onroerend Erfgoed met het oog op de erkenning van onze vereniging als gesprekspartner die bij de overheid een belangrijk deel van de metaaldetectoristen kan vertegenwoordigen. In de zomer waren wij in Brussel present met een standje op de metaaldetectiedag van het Agentschap Onroerend Erfgoed. Met andere verenigingen uit onze sector voerden wij ondertussen hartelijke gesprekken over samenwerking. Die leidden in oktober tot een eerste resultaat, in de vorm van een schitterend zoekweekend in Landen.

 

In het voorjaar was er nog een workshop over het reinigen van objecten en in Heemkunde Limburg, het tijdschrift waarmee wij samenwerken, werden verschillende vondsten van onze leden gepubliceerd. In het maartnummer van dat tijdschrift publiceerden wij bovendien een samenvatting van de wetgeving in Vlaanderen op het vlak van metaaldetectie. Op de achtergrond wisten wij ook enkele leden van dienst te zijn door hen te helpen met het oplossen van juridische probleempjes.

 

Voor 2020 staat er weer veel op stapel. In de eerste plaats willen wij de samenwerking met de andere Vlaamse verenigingen, Metaaldetectie Vlaanderen, DVVL en Metaldetectingexlporers intensifiëren. Voor het organiseren van een tweede zoekweekend zijn de eerste contacten met de eigenaars en pachters van een  beloftevol terrein al gelegd. Voorts blijven wij ons presenteren als de gesprekspartner voor het Agentschap Onroerend Erfgoed en voor de archeologen die voor de Vlaamse gemeentebesturen werken. Ook met de opleidingen archeologie aan de Vlaamse universiteiten leggen we stilletjes aan structureel contact. Meer dan in het afgelopen jaar willen wij vondsten van onze leden publiceren in wetenschappelijke tijdschriften.

 

Wij willen dit alles graag met jullie bespreken op een ledendag op 28 januari 2020 om 19u30 in de Volksmacht te Herk-de-Stad.
Jullie zijn daarvoor allen nadrukkelijk en van harte uitgenodigd.

 

Voorts is dit het moment om er jullie aan te herinneren dat het tijd is om ons lidmaatschap te vernieuwen. De prijs daarvan houden we op 15 euro. Daarvoor krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift, als we een brochure uitgeven krijg je die ook, en je mag aan verminderd tarief deelnemen aan onze activiteiten.

 

Wacht niet en maak het onze ledenadministratie niet moeilijk. Schrijf vandaag nog 15 euro over op

ons rekeningnummer BE93 9731 8389 5967, op naam van HAL, Doorstraat 21, 3850 Nieuwerkerken.
Hartelijke groeten van Mario Raeymaekers en Rombout Nijssen
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: