Uniek bezoek aan het Munt en Penningkabinet te Brussel.

WEBSITEBeste Leden

De grootste historische muntenverzameling in ons land wordt in Brussel, in het Munt- en Penningkabinet van de Koninklijke Bibliotheek bewaard.  Naast munten bezit het kabinet ook een belangrijke verzameling boeken en tijdschriften over de geschiedenis van het geld. De verzamelingen van het Munt- en Penningkabinet zijn toegankelijk voor wie er belang in stelt, en worden vooral gebruikt door mensen die over de monetaire geschiedenis onderzoek doen publiceren.

 

Vanaf 18 augustus zal het Munt- en Penningkabinet gedurende een half jaar gesloten zijn voor bezoekers, omdat de lokalen heringericht worden.

 

De leden van HAL zijn uitgenodigd voor een exclusief bezoek op 7 augustus, om 10 uur. Wij worden ontvangen en rondgeleid door professor Van Heesch, de sympathieke Limburgse directeur van het kabinet. Hij zal ons de collecties en enkele topstukken tonen, en ons uitleggen hoe wij zelf gebruik kunnen maken van de collecties.

voor en achter de schermen van het Munt- en Penningkabinet.

 

Wie graag meegaat meldt zich best zo snel mogelijk aan. Het Munt- en Penningkabinet is immers in de eerste plaats een studieplek, en is niet voorzien op het rondleiden van grote groepen. Daarom is het aantal deelnemers beperkt tot 15.

 

Aanmelden kan door een mail te sturen met je naam naar info@H-A-L.be

site van het munt en penningkabinet :

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: